Kdaj začeti izbirati in kupovati nosečniška oblačila?

V prvih mesecih nosečnosti, se bodočim mamicam trebušček še ne pozna tako izrazito, a imajo vseeno občutek, da so jim oblačila postala  pretesna. Zato se pogosto poraja vprašanje, kdaj kupovati prva nosečniška oblačila in tudi kaj kupiti. Nosečnost pri vsaki ženski poteka drugače. Mnoge bodo svoja običajna oblačila lahko nosile še nekaj mesecev, drugim pa bodo že v prvih mesecih premajhna.

.

Preprostega pravila kdaj začeti kupovati nosečniška oblačila enostavno ni, zato se mora vsaka nosečnica sama in po občutku odločiti, kdaj si bo kupila udobnejša nosečniška oblačila. Prav dober občutek je najpomembnejši, saj je izredno pomembno, da oblačila ne tiščijo čez prsi in trebušček.

 

Seveda je pomembno tudi to, kakšna oblačila kupiti in koliko. V nadaljevanju članka si lahko bodoče mamice preberejo nekaj koristnih nasvetov, kdaj je čas za izbiro in nakup nosečniških oblačil.

 

Hkrati pa vas vabimo k ogledu naše trgovinice, kjer vam nudimo pestro izbiro otroških oblačil in oblačil za nosečnice.

 

V katerem mesecu nosečnosti je smiselno opraviti nakup nosečniških oblačil?

 

kdaj ste začele nositi nosečniška oblačila
UDOBNA NOSEČNIŠKA OBLAČILA

Nosečnost se nekje do dvajsetega tedna še ne pozna očitno, razen pri ženskah, ki bodo dobile dvojčke, ali včasih pri drugi ali tretji nosečnosti. Hkrati, ko raste trebušček, se povečujejo tudi prsi. Zato je pri izbiri nosečniških oblačil najbolj pomembno, da so udobne in da ne tiščijo čez prsi in trebušček.

.

Nosečnice različno sprejemajo nosečnost….

 

Nekatere ponosno razkazujejo rastoči trebuh in se oblačijo v oblačila, ki ga še poudarijo. Spet druge, raje nosijo ohlapna oblačila, ki nekoliko prikrijejo nosečnost. V prvih mesecih se mnoge zadovoljijo s kakšno večjo srajco, na hlačah pa preprosto odprejo gumb.

 

 

Toda v drugem tromesečju, je nakup udobnih nosečniških oblačil že skoraj nujen. Nosečniška oblačila so krojena tako, da zadovoljijo potrebe nosečnic. Krila in obleke so običajno spredaj in zadaj nekoliko daljše, da spodnji rob ne valovi okoli njih.

 

Gube in šivi so narejeni tako, da obleka lepo pada, tudi, ko je trebuh že večji. Na voljo so razni materiali, izredno priljubljeni so raztegljivi, ki mladim mamicam omogočajo ohraniti oprijet slog oblačenja.

 

kje kupiti nosečniška oblačilaGumbi na oblačilih so prilagodljivi, ponavadi imajo več gumbnic in gumbov, ki so prišiti na elastičen pas. Obleka tako raste skupaj z nosečnico, ki bo ves čas urejena in po potrebi, tudi elegantna.

 

Nosečniške obleke pridejo v poštev tudi še nekaj mesecev po porodu, dokler se postava ne povrne v prejšnje stanje. Pri izbiri oblačil je smiselno izbirati oblačila, posebej majice in obleke, ki omogočajo hiter dostop do prsi. Običajno so narejene iz raztegljivih materialov.

 

 

Kaj potrebuje nosečnica poleg udobnih oblačil?

 

Poleg nosečniških oblačil, kamor spadajo nosečniške obleke, majice, hlače, pajkice in tudi oblačila iz jeansa, potrebuje bodoča mamica še nekaj dodatkov, ki ji bodo nosečnost naredili še udobnejšo.

 

kdaj kupiti nosečniška oblačila

  • V hladnejših mesecih so obvezne nosečniške hlačne nogavice. Te nogavice so krojene tako, da imajo na sprednji strani všitek, ki zaobjame trebušni del in pas, ki sega nad trebuh. Na voljo so različni oprijemi, ki močno lajšajo bolečine v nogah in preprečujejo nastanek krčnih žil. Strokovnjaki priporočajo, da naj jih nosečnice nadenejo, preden vstanejo iz postelje.

 

  • Spodnje perilo mora biti prav tako prilagojeno spremembam telesa. Kratke spodnje hlačke se skrijejo pod trebuh, medtem, ko so nosečniške dovolj velike, da ga prekrijejo. Nosečniške hlačke z všitkom in opora za hrbet pomagata lajšati bolečine v hrbtu.

 

  • Nakupu nosečniškega nedrčka, je potrebno posvetiti največ časa. Zamenjajte ga vsakokrat, ko se vam prsi povečajo, ali se začnete počutiti neudobno in vas tišči. Najboljša izbira so nedrčki za dojenje, ki omogočajo lahek dostop do dojk.

 

spodnje perilo za nosečnice

  • Na voljo so prilagodljivi nedrčki, pri katerih lahko odstranite košarico z naramnicami in takšni, ki se na zadrgo odpirajo pod košarico. Nosečniški nedrčki se običajno odpirajo spredaj, če pa želite, lahko izberete tudi nosečniški top.

 

Poglejte si še nekaj zanimivih nasvetov, kakšna oblačila so primerna v prvih treh mesecih nosečnosti: Maternity fashion: How to dress for your trimester