Kako izbrati primerna oblačila v nosečnosti?

kako izbrati primerna oblačila v nosečnostiTudi, ko pričakujejo otroka,  želijo biti bodoče mamice urejene in oblečene po zadnji modi, zato se bomo danes posvetili vprašanju, kako izbrati primerna oblačila v nosečnosti. Kako se boste v nosečnosti oblačile, je seveda odvisno od vašega osebnega okusa in sloga. Predvsem je pomembno, da so nosečniška oblačila udobna, zračna in da vas ne tiščijo.

 

 

Vsekakor morate kupiti nekaj osnovnih delov oblačil in dodatkov, ki jih boste nosile skozi celo nosečnost. Posebno pozornost morate posvetiti oblačilom za v službo, saj tja verjetno ne boste šle v nosečniški trenirki, ki jo nosite doma. Pomembno je tudi spodnje perilo, nedrček in oblačila za šport.

 

 

Kako izbrati primerna oblačila v nosečnosti in kdaj se odpraviti po nakupih?

 

Kakšna nosečniška oblačila boste kupile, je seveda odvisno tudi od tega, za katere priložnosti jih boste potrebovale. Če boste večino nosečnosti doma, potem ne potrebujete elegantnih nosečniških oblačil. Nosečnice, ki hodite v službo, pa si boste seveda morale kupiti nekaj kosov oblačil, ki jih boste nosile v službo. Tukaj si oglejte kaj boste nujno potrebovale in nekaj manj nujnih dodatkov:

 

 

  • Najbolj osnovni kos oblačila v nosečnosti, so vsekakor nosečniške hlače, krila in obleke. Vse več nosečnic se odloča za udobne legice, jeans hlače in trenirke.

 

nosečniška oblačila

 

  • Poleg hlač ali krila, boste potrebovale tudi zgornje dele oblačil, ki morajo biti dovolj ohlapni, da se ne boste počutile utesnjene. V spletni trgovinici Bambini, vam nudimo pestro izbiro nosečniških majic, bluz, tunik in modnih pletenin.

 

 

  • V hladnejših mesecih, boste potrebovale toplejša oblačila, na pomlad in jesen jakno,  pozimi tudi nosečniško bundo.

 

 

  • Posebno pozornost morate posvetiti izbiri nosečniškega spodnjega perila. Skozi celo nosečnost boste potrebovale nosečniški nedrček, nekaj kosov nosečniških spodnjih hlačk in kakšno majico ali top za dojenje. 

 

 

  • Ne pozabite tudi na nakup posebnih hlačnih nogavic za nosečnice, nekaj kosov kratkih bombažnih nogavic in vsaj tri pižame ali spalne srajce,  ki se naj zapenjajo spredaj, da jih boste lahko uporabljale tudi pri dojenju.

 

pižame za dojenje

 

To so na kratko nujni kosi nosečniških oblačil, ki jih boste potrebovale skozi celo nosečnost. Manj nujni dodatki, so običajno sezonsko pogojeni. To so predvsem eleganten suknjič, svečana obleka za posebne priložnosti, nosečniške kopalke, oblačila za šport in športni copati.

 

 

Kaj naj nosečnica obleče za v službo in kakšna je primerna obutev?

 

 

 

Na delovnem mestu se morate morda oblačiti bolj elegantno kot doma, zlasti, če imate v službi stroga pravila oblačenja. V tem primeru boste morale za nosečniška oblačila nameniti nekaj več denarja. Najboljša izbira so ločeni kosi oblačil, tako, da si lahko same sestavite različne komplete. Osnova je eleganten suknjič ali kostim, krilo ali hlače s pasom na elastiko, ohlapne bluze in nekaj oblek.

 

 

 

Seveda ni nujno, da nosite samo ohlapna oblačila. Za v službo, so primerni tudi udobni ukrojeni kostimi, z nekoliko daljšim suknjičem. Poleg kostima morate obuti tudi elegantne čevlje, najprimernejši so seveda z nizko peto. V nosečnosti, morajo imeti stopala, gležnji in meča, dobro oporo, saj se lahko vezi zlahka pretegnejo.

 

 

 

oblačila za nosečnice

Skozi nosečnost postajate vse težje in vaše težišče se spremeni, zato v visokih petah ne boste stabilne. Poleg tega, visoke pete spodbujajo slabo držo, ki vam lahko povzroči težave v hrbtenici.

 

 

V visoki nosečnosti, vam bodo verjetno zatekli gležnji, zato boste za nekaj časa potrebovale nekoliko večje čevlje. Obutev v nosečnosti naj bo iz podplatov iz nedrsečih materialov.

 

Nosečnica se poroči…. primerna poročna obleka za nosečnico

 

Poročne obleke za nosečnice je mogoče dobiti na najrazličnejših razprodajah, poročne in tudi večerne obleke pa na slovenskem trgu, ponujajo tudi številni poročni saloni in agencije, ki se sicer ukvarjajo z organizacijo porok in dekoracijo porok.

Glede na to, da je poroka najbrž najpomembnejši trenutek v življenju vsake ženske (ne samo nosečnice) se ustreznosti izbrane poročne obleke, splača nameniti nekaj več časa, še posebej, ker mora poročna obleka biti usklajena z ženinom, nemalokrat pa kar s celotnim poročnim dogodkom, slavjem, obredom, cvetjem in še čem.

Poročna nosečniška obleka naj ne bo pretesna, pogosto se nosečnice za ustrezno obleko, obrnete na izdelavo in oblikovanje poročne obleke po postavi. Med najbolj priljubljenimi poročnimi oblekami za nosečnice pa so seveda tiste, ki zakrivajo nosečniški trebušček.

K ustrezni poročni, nosečniški obleki seveda sodi tudi ustrezna obutev, še posebej za nosečnice pa velja, da morajo biti poročni čevlji, v prvi vrsti, predvsem udobni, šele nato pa usklajeni tudi z obleko.

Organizatorji porok in specialisti za dekoracijo porok, predvsem pa poročnega cvetja in šopkov, znajo nosečnicam, ki se poročate, povedati, da je izbira poročne obleke in čevljev največkrat osnova za dekoracijo in načrtovanje ostalega dekorja poroke, predvsem poročne mize, poročnega obrednega ambienta ter ambienta poročnega slavja.

Eden bolj znanih slovenskih specialistov za organizacijo porok ter dekoracijo poročnih ambientov in cvetja ter poročnih šopkov, je  Sanjski-Šopek.si.

Po “uradni poročni procesiji” se seveda nevesta želi preobleči čimprej v udobne in ohlapne obleke, ustrezne obleke za nosečnice pa si lahko ogledate tudi na povezavi.

 

Oglejte si še 6 praktičnih nasvetov,  kako izbrati primerna oblačila v nosečnosti6 Tips for Choosing Professional Maternity Clothes