Kako pravilno izvajati jogo v nosečnosti?

joga za nosečniceJoga za nosečnice je primerna vadba skozi celo nosečnost. Vsaka bodoča mamica si želi, da bo njen otrok zdrav in, da se bo pravilno razvijal. Vendar v času nosečnosti ne smete pozabiti tudi na svoje zdravje. Redna telesna aktivnost je v nosečnosti izredno pomembna, primerne vaje morate izvajati vsak dan, ali pa vsaj enkrat tedensko.

 

 

Ko se odločate za telovadbo v nosečnosti, se prej posvetujte s svojim ginekologom, saj nekatere vaje morda niso primerne za vas. Tudi pri jogi so nekateri gibi, ki jih ne smete izvajati, zato je priporočljivo, da jogo izvajate pod vodstvom inštruktorja, ki bo vadbo priredil vašemu stanju.

.

Ali je joga za nosečnice varna?

 

 

Joga je oblika vadbe, ki je primerna tudi za nosečnice, ne glede na to v katerem mesecu nosečnosti ste. Jogi se lahko posvetite tudi, če ste začetnica, ali imate izkušnje že od prej. Pred začetkom vadbe se morate posvetovati z vašim ginekologom, ki vam bo svetoval, ali je vadba primerna za vas ali ne.

 

 

 

Joge se lotite skrbno in premišljeno in jo ves čas prilagajajte potrebam vašega telesa in stopnji nosečnosti. Bolj kot se bliža porod, bolj pazljive morate biti. Priporočljivo je, da se vadbe udeležite pod nadzorom inštruktorja, ki ima licenco in bo ves čas vadbe skrbno pazil na vas.

 

 

joga v nosečnostiPomembno je tudi to, koliko ste bile aktivne pred nosečnostjo. Če se že ves čas ukvarjate s športom, potem boste tudi pri jogi zmogle več, kot mamice, ki niso bile aktivne. Predvsem bodite previdne in ne pričakujte preveč od sebe. Vadba je namenjena sprostitvi in ne povzročanju še večjega stresa.

 

 

Pri jogi bodite pozorne pri vseh telesnih položajih in skrbno spremljajte svoje počutje. Če opazite slabost, neprijetno počutje ali vrtoglavico, vajo prekinite in počivajte. V primeru krvavitve, morate takoj obiskati ginekologa. Vaje izvajate počasi in previdno! Pravilne vaje pri jogi, vam bodo pomagale pri nosečniških težavah in vas pripravile na porod. 

 

 

nosečniška trenirka BambiniKakšna so primerna oblačila za jogo?

 

 

Za vsako vadbo v nosečnosti, morate biti primerno oblečene. Športna oblačila, ki ste jih nosile pred nosečnostjo, vas bodo verjetno tiščala in se v njih ne boste počutile udobno. Za nekaj mesecev vadbe, si verjetno tudi ne boste kupile drage opreme, ki je kasneje ne boste več potrebovale

 

 

nosečniška oblačila Bambini
NOSEČNIŠKI ŠPORTNI TOP – PRIMEREN TUDI ZA JOGO V NOSEČNOSTI! POGLEJ!

Pri jogi je najbolj pomembno, da vas nič ne tišči. Posebno pozornost namenite nedrčku, saj morajo biti prsi ves čas vadbe ustrezno podprte.

 

 

 

Pomembne so tudi spodnje hlačke, ki morajo biti iz naravnih materialov in krojene tako, da ne stiskajo trebuščka. Za udobno vadbo je primerna trenirka za nosečnice, udobne legice  in elastičen nosečniški športni top. Vabimo vas k ogledu nosečniških legic in športnih topov v naši spletni trgovinici Bambini!

 

 

Kako vpliva joga na nosečniške težave?

 

 

Nosečnost spremlja kar nekaj težav, predvsem so to slabost, zaprtje, na splošno slaba prebava, nespečnost, bolečine v hrbtenici, nihanje razpoloženja, povečanje telesne teže, izpadanje las in še bi lahko naštevali.

 

 

Verjetno tudi vas muči kakšna od teh težav in se seveda trudite, da bi jih olajšale. Poleg redne telesne aktivnosti, morate veliko pozornost posvetiti tudi zdravi prehrani in sproščanju. Poslušajte glasbo, ki je primerna za jogo in sproščanje:

 

 

 

 

 

Kombinacija zdrave prehrane in redne telesne vadbe, lahko pri vaših nosečniških težavah, naredi čudeže. Joga vam lahko olajša posledice stresa in utrujenosti. Po vadbi boste bolje spale, izboljšale se bodo vaše miselne sposobnosti in vse bolj boste umirjene in pozitivno naravnane.

 

joga v vsakdanjem življenju

 

 

 

Joga spodbuja tudi prekrvavitev, kar se bo odražalo tudi na ravnovesju hormonov, zdravju las in kože.

 

 

 

Z redno vadbo se boste dobro razmigale in s tem preprečile nabiranje odvečnih kilogramov. Telesni položaji pri jogi poskrbijo, da se okrepijo mišice, sklepi in hrbtenica.

 

 

 

Tako bo hrbet ostal močen tudi pri vse večjem trebuščku, bolečine v hrbtenici pa se bodo zmanjšale.  Z določenimi vajami pri jogi, se izboljša tudi koordinacija in ravnotežje in vaše telo bo postalo bolj gibljivo in skladno. To je izredno pomembno, saj se težišče zaradi teže nosečniškega trebuha spremeni.

vaje za nosečnice

 

 

Kakšna joga za nosečnice je primerna za vsako tromesečje: Prenatal Yoga Poses for Each Trimester